Održan „Školski dan“ i specijalizirani sajam RCK na Zagrebačkom velesajmu

Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića je u travnju, na Zagrebačkom velesajmu, organizirao „Školski dan“ i  specijalizirani sajam RCK u okviru kojeg se održala promocija strukovnih zanimanja.

Kao izlagači na sajmu predstavile su se srednje škole te partneri i suradnici u projektu, tvrtke i fakulteti.

Cilj Školskog dana bio je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihova interakcija.

Tijekom sajma održana je i konferencija pod nazivom “Budućnost strukovnih zanimanja s pametnim tehnologijama”.

Koncept RCK Ruđera Boškovića bit će prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja s industrijskim okruženjem u cijeloj Hrvatskoj te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire.

U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. Tehnička škola, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učlište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.). Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva.

Projekt RCK se sastoji od 6 osnovnih elementa te niz podaktivnosti. Od uspostave samog centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra.

Nove tehnologije u RCK unaprijedit će procese i načine učenja, razviti postojeća i stvarati nova ciljana znanja i vještine, odgovoriti na izazove tržišta rada te stvoriti stvarnu i neraskidivu povezanost Centra s industrijskim okruženjem. RCK će u prvom petogodišnjem razdoblju postati ogledni i pokazni primjer izvrsnosti inovativnih modela u edukaciji temeljenoj na radu za ostale regije u Hrvatskoj te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire.

RCK će dugoročno prenositi nove ideje u industriju te aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, kao i u implementaciji pametnog nadzora i upravljanja energijom i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.