RCK Ruđer Bošković organizirao radionice robotike

Tehnička škola Ruđer Bošković je u sklopu projekta regionalnog centra kompetentnosti (RCK) organizirala dvije radionice mobilne robotike za nastavnike. Na seminaru su naši nastavnici prošli kroz sadržaje mobilne robotike pod vodstvom vanjskog stručnjaka u radu s našim učenicima.

Radionice su organizirane u prostorima škole i to za nastavnike, ali i za učenike mehatronike i elektronike koji slušaju nastavne predmete: „Uvod u robotiku“ i „Robotiku“.  

Cilj radionica je edukacija nastavnika na novoj opremi mobilnih robota u svrhu modernizacije kurikuluma robotike, kao i dizanje kompetentnosti nastavnika na području mobilne robotike.

Radionice su se provodile na modularnim mobilnim robotima koji omogućuju svladavanje nastavnih sadržaja i stjecanje vještina i kompetencija iz područja robotskih vizijskih sustava, adaptibilnosti i fleksibilnosti, kao i komunikacijskih protokola. Ova znanja su temelj za buduće tehničare i inženjere koji će u budućnosti morati raditi na održavanju ili razvoju robotskih sustava poput autonomnih vozila (taxi), razvoju novih bespilotnih sustava itd.

Na dva ciklusa radionica sudjelovalo je 48 učenika koji su izrazili zadovoljstvo programom i znanjima i vještinama koje su stekli i iskazali interes za organizaciju novih radionica robotike u budućnosti.

Radionica robotike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.