RCK Ruđera Boškovića na INTERLIBER-u

Od utorka 8. studenoga do petka 11. studenoga 2022. godine Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Zagreb sudjelovat će na  44. Međunarodnom sajmu knjiga – INTERLIBER.

Uoči sajma ravnateljica Tehničke škole Ruđera Boškovića, Đurđica Fuštar, poručila je: “Pozdravljam vas ispred 963 učenika i 123 zaposlenika škole. 2018. godine naša je škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 2020. godine potpisali smo ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja vezan za operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. do 2020., a ono što je posebno važno istaknuti da je ukupna vrijednost tog dijela projekta nešto manje od 50 milijuna kuna. Pozivam vas na Zagrebački Velesajam na 44. Međunarodni sajam knjiga – INTERLIBER, gdje će se naša škola predstaviti javnosti. Znanje i učenje u našoj školi nudi odgovore na sve upite, što, gdje, kako te daje najbolje preporuke za mlade, brucoše i poslovne ljude. Mi ćemo i dalje ulagati u obrazovanje i povezivati se s gospodarstvom. Vidimo se na INTERLIBERU!”

RCK Ruđera Boškovića će u prvom petogodišnjem razdoblju postati ogledni primjer izvrsnosti inovativnih modela u edukaciji temeljenoj na radu za ostale regije u Republici Hrvatskoj u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. Dugoročno će prenositi nove ideje u industriju i aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanja energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK (100% sufinancira EU)
Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.