RCK Ruđera Boškovića na GALP-u

Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića predstavio se na GALP-u/Green And Lean Production konferenciji u zagrebačkom hotelu Westin.

Bila je to prilika za predstavljanje tvrtkama, znanstvenim institucijama, krajnjim korisnicima i budućim polaznicima. Unatrag nekoliko godina počelo se sve više govoriti o Industriji 4.0 kao novom strateškom konceptu i pravcu razvoja proizvodnih i uslužnih tvrtki zasnovanom na povezivanju fizičkog i virtualnog svijeta. 

Digitalizacija industrije i društva je milenijski važan događaj za Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića kao školu i za sve učenike koji ju pohađaju. Uspješni prelazak na Industriju 4.0 donijet će tvrtkama, gospodarstvu i društvu modernizaciju, veću zaposlenost, veću konkurentnost, nove vrste proizvoda i usluga. 

Tehnička škola Ruđera Boškovića, njeni nastavnici i učenici su i sami dionici pa i pokretači te transformacije.  Ljudi, kao glavni inicijatori i provoditelji transformacije moraju i sami doživjeti transformaciju u smislu prihvaćanja promjena, motivacije za njihovo provođenje, kontinuiranog učenja i suradnje. Kako bi projekt transformacije bio uspješan, potrebno je da osobe uključene u njega potpuno razumiju svrhu projekta, način provedbe i ciljeve koji se žele postići, a neophodna je njihova motivacija i pozitivan stav. 

Sve te karakteristike se prepoznaju kod nastavnika Regionalnog centra kompetentnosti Ruđera Boškovića koji entuzijazam za transformaciju, ali i energiju prenose i svojim učenicima.