Koncept RCK Ruđera Boškovića predstavlja se na specijaliziranom sajmu HANNOVER MESSE 2023. u Njemačkoj

Od ponedjeljka 17. travnja do petka 21. travnja, Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića predstavlja se na vodećem svjetskom sajmu za industriju, na kojem izlaže gotovo 4000 tvrtki iz područja strojarstva, elektrotehnike te digitalne i energetske industrije.

Na Svjetskom sajmu u njemačkom Hannoveru ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković Đurđica Fuštar, prof. istaknula je: „Hannover Messe kao međunarodni sajam odlična je prilika za stjecanje novih kontakata. Riječ je o vodećem svjetskom sajmu za industriju 4.0, inovacije i revolucionarna rješenja u svim ključnim sektorima – od industrijske automatizacije i IT-a, energije i tehnologije zaštite okoliša, industrijske opskrbe, proizvodnog inženjeringa i usluga, pa sve istraživanja i razvoja. Prilika je to da naši nastavnici steknu nova znanja i da budu ukorak s najnovijim dostignućima u svojim strukama. Štoviše, tijekom ovogodišnjeg Sajma bit će prikazano kako se Industrija 4.0 i digitalizacija mogu primijeniti u školama kako bi potaknuli entuzijazam za karijere u području tehnologije. To se nadovezuje na naš cilj i koncept što je polazište za promjenu poučavanja i učenja u školi.”

S ukupno više od 1000 predavanja i panel rasprava, HANNOVER MESSE je jedinstvena platforma znanja. Fokus je na temama digitalizacije i zaštite klime. Uz inicijativu za mlade talente Your Future, HANNOVER MESSE i njegovi partneri razvili su novi koncept koji je prvenstveno namijenjen maturantima, studentima i mladim stručnjacima. Sajam im nudi središnju platformu za raspravu kao i vođene obilaske zainteresiranim izlagačima.

Podsjetimo kako će RCK Ruđera Boškovića biti prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja s industrijskim okruženjem u cijeloj Republici Hrvatskoj, te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. tehnička škola Tesla, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učilište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.). Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva koji će se sastojati od 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti.

RCK će dugoročno prenositi nove ideje u industriju i aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanja energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrijednost projekta: 6.570.933,42 EUR (100% sufinancira EU)

Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.

Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.