RCK Ruđera Boškovića organizira Specijalizirani sajam i školski dan

Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića rujan, prvi mjesec nove školske godine, koristi za aktivnu promociju strukovnih zanimanja.

U četvrtak, 28.09., na Zagrebačkom velesajmu RCK Ruđera Boškovića organizira Specijalizirani sajam RCK i školski dan u okviru kojeg će biti održana konferencija pod nazivom ”Budućnost strukovnih zanimanja – Digitalizacija industrije i društva“.

Sajam će se održati u dvorani Cres u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma i okupit će 30-tak partnerskih škola i znanstvenih institucija.

Ovo događanje samo je dio aktivnosti koje RCK Ruđera Boškovića provodi tijekom cijele godine kako bi kod potencijalnih učenika i njihovih roditelja, ali i kod šire javnosti, povećali interes za strukovna zanimanja.

Obrazovanje treba prilagoditi potrebama tržišta rada kako bi učenici nakon završetka školovanja bili konkurentni, naglašavaju u ovoj školi te dodaju da istovremeno učenicima treba ponuditi mogućnost da daju svoj doprinos u stvaranju održive budućnosti.

Koncept RCK Ruđera Boškovića bit će prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja s industrijskim okruženjem u cijeloj Hrvatskoj te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. Dugoročno će prenositi nove ideje u industriju te aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanjem energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

Projektom kojeg škola provodi bit će uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Sastoji se od šest osnovnih elementa te niz podaktivnosti, a u njega je uključeno 10 partnerskih organizacija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta: 6.570.933,42 eura (100% sufinancira EU). Razdoblje provedbe projekta: od 29.3.2020. do 29.12.2023.